Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2003

NY DOKTORGRAD

Regine Normanns forfatterskap

   
Cand.philol. Liv Helene Willumsen disputerer 10. januar 2003 for dr.philos.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

"En narratologisk studie i Regine Normanns forfatterskap"

Med utgangspunkt i moderne fortelleteori, nærmere bestemt narratologi, analyseres verker fra tre faser i Regine Normanns forfatterskap. Tekstgrunnlaget omfatter to samtidsromaner, en historisk roman, en fortelling og tre utvalgte eventyr. Målet er å undersøke hva som særpreger Normanns fortellemåte og hvilke hovedtema forfatterskapet tar opp.

De narrative grepene ses som betydningskonstituerende elementer i Regine Normanns tekster. Avhandlingens konklusjon er at disse grepene bidrar til å underbygge og framheve en gjennomgående tapstematikk i forfatterskapet.

Personalia:
Liv Helene Willumsen er født og oppvokst i Bø i Vesterålen. Hun har lærerutdannelse og tok cand. philol. eksamen med hovedfag i nordisk litteraturvitenskap ved Universitetet i Tromsø i 1984. Hun har tidligere arbeidet i grunnskolen og er nå ansatt ved Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Tromsø.

Tidspunkt og sted for disputasen:
10.01.2003, kl. 10:15, Sydneshaugen skole, Auditorium B, Sydnesplass 9.

Kontaktpersoner:
Cand.philol. Liv Helene Willumsen, tlf. 77 66 05 09 eller 77 65 84 98.
Formidlingsavdelingen v/ mediekontakt Margareth Barndon, tlf. 55 58 90 34 (a), e-post: margareth.barndon@info.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det historisk-filosofiske fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.