Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2003

NY DOKTORGRAD

Genetiske studier av uer

   
Torild Johansen disputerer fredag 19. september for dr. scient graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

“Genetic study of genus Sebastes (redfish) in the North Atlantic with emphasis on the stock complex in the Irminger Sea”

Temaet i avhandlingen er knyttet til forvaltning av fiskerier. Det er brukt genetiske metoder for å identifisere og beskrive utbredelsen av uer i Nord Atlanteren. Hovedvekten av studiet er lagt på å forstå forholdet mellom de fire artene; amerikansk uer, lusuer, snabeluer og vanlig uer; i de sentrale delene av Nord Atlanteren, med spesiell vekt på havområdene sør for Island og ved Grønland. Videre er uerartene i disse områdene sammenliknet med tilsvarende arter i norske og kanadiske farvann. Arbeidet er et viktig bidrag for å forstå uerens utbredelse og indikerer blant annet at vanlig uer og snabeluer i sentrale deler av Nord Atlanteren er mer strukturert enn tidligere antatt.

Personalia:
Torild Johansen (1962) er født og oppvokst på Skedsmokorset i Skedsmo kommune. Hun tok cand. scient. graden ved Universitet i Bergen i 1994. Hun ble i 1995 ansatt som stipendiat på et prosjekt, betalt av Norges forskningsråd, ved Institutt for fiskeri- og marinbiologi, Universitet i Bergen, og har siden 1998 arbeidet som forsker ved samme institutt

Tidspunkt og sted for disputasen:
19.09.2003, kl. 10:15, Auditoriet, Institutt for mikrobiologi, Jahnebakken 5

Kontaktpersoner:
Torild Johansen, tlf 55584436, epost: torild.johansen@ifm.uib.no
Formidlingsavdelingen v/ mediekontakt Monika Sandnesmo, tlf. 55 58 91 70 (a),
epost: monika.sandnesmo@form.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.