Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2002

NY DOKTORGRAD

Protein-modellering

   
Cand. scient. Kjell Petersen disputerer 9. april 2002 for dr. scient.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

"Zinc finger protein modelling using GADGET - Genetic Algorithm and Distance Geometry for Exploring Topology"

Proteiner kan forenklet beskrives som de aktive eller utøvende molekylene i levende organismer. Temaet i avhandlingen er knyttet til bruk av datamaskiner til å simulere og utforske hvordan proteiner oppnår sin fysiske utforming, som igjen er viktig grunnleggende informasjon for å bedre forstå den biologiske funksjonen til et protein. Avhandligen kombinerer teori om søkemetoder fra informatikk med teori fra matematikken for representasjon og omforming av fysiske objekt, for på denne måten kunne modellere et proteins utforming. Arbeidet har resultert i et dataprogram GADGET, som vurderer mulige fysiske utforminger av et protein, og presenterer de antatt beste som sluttresultat.

Personalia:
Kjell Petersen er født og oppvokst i Bergensområdet. Han har tidligere utdanning i informatikk, matematikk og fysikk fra Universitet i Bergen, og tok cand.scient. eksamen i bioinformatikk ved Universitet i Bergen i 1997. Temaet i hovedfagsoppgaven inspirerte til påfølgende doktorgradsstudier. Han begynte som universitetsstipendiat august 1997 ved Institutt for informatikk. Grunnet et semesters midlertidig ansettelse som foreleser ved instituttet, har stipendiatperioden blitt utvidet med 5 mnd.

Tidspunkt og sted for disputasen:
09.04.2002, kl. 13:30, Stort auditorium (rom 2144), datablokken, Høyteknologisenteret i Bergen (HiB), Tormøhlensgate 55.

Kontaktpersoner:
Kjell Petersen, 55 58 40 37 (a) Internett: www.uib.nohttps://www.uib.no/nye-doktorgrader02/april/petersen/petersen.html, epost: kjellp@ii.uib.no.
Informasjonsavdelingen v/ mediekontakt Margareth Barndon, tlf. 55 58 90 34 (a), e-post: margareth.barndon@info.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.