Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2002

NY DOKTORGRAD

Jordskorpestrukturen i Colombia og seismologisk risiko"

   
Anibal Ojeda disputerer fredag den 19. April 2002 for Dr.Scient.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

'Improvements in earthquake location and crustal attenuation in Colombia, and the use of geologic and paleoseismic data in seismic hazard evaluation'

Utvikling av en modell for jordskorpestrukturen i Colombia er utgangspunktet for Ojedas avhandling. Jordskorpe-modellen resulterte i en forbedret lokalisering av jordskjelvsepisentre i området.

Ojeda har også sett på den seismisk overflatebølgenes amplitude-endring i forhold til avstand. Arbeidet er gjort på seismisk materiale fra Colombia. Resultatene viser at endringen i amplitude er sterkest i vulkanske bergarter og svakest i kontinentalskorpe.

Siste del av avhandlingen handler om seismisk risikoberegninger på utvalgte steder i Europa. Effekten av geologiske og paleoseismologiske data blir analysert og resultatene vil være kritiske i fremtidige anvendelser av seismisk risiko, spesielt med tanke på å redusere konsekvensene av katastrofale jordskjelv i utsatte områder.

Personalia:
Anibal Enrique Ojeda Carriazo ble født I San Marcos (Colombia) I 1973. Han ble sivilingeniør I 1994 og fikk mastergrad i 1996 ved Universidad de Los Andes, Bogotá (Colombia). Siden 1998 har han vært registrert som Dr.Scient.-student ved Institutt for den faste jords fysikk, Universitetet i Bergen.

Tidspunkt og sted for disputasen:
19.04.2002, kl. 10:00, Auditorium 3, Realfagbygget, Allegt. 41

Kontaktpersoner:
Anibal Ojeda, Institutt for den faste jords fysikk, Universitetet i Bergen. Tlf.: 55 583453, epost: anibal@ifjf.uib.no
Informasjonsavdelingen v/ mediekontakt Margareth Barndon, tlf. 55 58 90 34 (a), e-post: margareth.barndon@info.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.