Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2002

NY DOKTORGRAD

Parameterestimering

   
Cand. Scient. Trygve Kastberg Nilssen disputerer fredag 25. januar for dr.scient-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

"Parameter estimation with the augmented Lagrangian method and a study of some fourth order problems".

Temaet i avhandlingen er knyttet til beregninger av strømning av olje og vann i oljereservoarer. For å utnytte oljereservoarene best mulig, er det viktig å ha gode reservoar simulatorer (dvs. store dataprogrammer for å modellere slik strømning). I dette arbeidet har kandidaten jobbet med å utvikle nye metoder for å beregne permeabiliteten - en størrelse som sier noe om strømningsegenskapene - i reservoarer. I avhandlingen studeres også tilrettelegging av matematiske modeller for løsning ved hjelp av datamaskiner.

Personalia:
Trygve Kastberg Nilssen, født 29.12.73, er oppvokst i Songdalen utenfor Kristiansand i Vest-Agder. Etter å ha tatt hovedfag ved matematisk institutt ved Universitetet i Oslo i desember 1998, begynnte han som NFR-stipendiat ved matematisk institutt ved Universitetet i Bergen februar 1999. Arbeidet med avhandlingen er gjennomført ved Universitetet i Bergen, University of California at Los Angeles (UCLA) og Universitetet i Oslo. Nilssen begynner som Post Doc ved Simula Research Laboratory på Fornebu fra 1. februar.

Tidspunkt og sted for prøveforelesningen:
24.01.2002, kl. 09.00, Auditorium Pi, Autogården, Johs. Brunsgt. 12

Tidspunkt og sted for disputasen:
25.01.2002, kl. 10.15, Auditorium Pi, Autogården, Johs. Brunsgt. 12

Kontaktpersoner:
Trygve Kastberg Nilssen, epost: trygvekn@simula.no
Informasjonsavdelingen v/ mediekontakt Tine Rude, tlf. 55 58 90 34 (a), e-post: tine.rude@info.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.