Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2002

NY DOKTORGRAD

Reproduksjon hos kamskjell

Cand. scient. Arne Duinker disputerer 28. juni for dr. scient.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

«Processes related to reproduction in great scallops (Pecten maximus L.) from Western Norway»

Avhandlingen tar for seg hvordan kamskjellet bygger opp gonader (rogn og melke) til ulike tider av året. Denne kunnskapen anvendes så i problemstillinger i forbindelse med kunstig klekking og produksjon av kamskjell i klekkeri. Kamskjell er en delikatesse og et etterspurt produkt i hele Europa, og avhandlingen er knyttet til arbeidet med å utvikle oppdrett av kamskjell til en næring i Norge.

Personalia:
Arne Duinker er født og oppvokst i Bergen. Han har tidligere utdanning innenfor akvakultur ved Universitetet i Bergen, Institutt for fiskeri- og marinbiologi, der han tok hovedfag i 1996. Han ble deretter ansatt som NFR stipendiat ved Senter for Miljø og Ressursstudier med arbeid også ved Institutt for fiskeri- og marinbiologi, Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt. Duinker er nå ansatt som forsker ved Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt der han arbeider med kvalitet av skjell.

Tidspunkt og sted for disputasen:
28.06.2002, kl. 10.15, Stort auditorium, datablokken 2. etg., Høyteknologisenteret i Bergen, Thormøhlensgt. 55.

Kontaktpersoner:
Arne Duinker, tlf. 55 23 82 98 , epost: spor_ad@nutr.fiskeridir.no
Informasjonsavdelingen v/ mediekontakt Morten Steffensen, tlf. 55 58 90 35 (a), e-post: morten.steffensen@info.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.