Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2002

NY DOKTORGRAD

Studier av Benzotrifluorid

   
M.Sc. Stepan Boitsov disputerer 30. august 2002 for dr.scient.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

”"Solvent Properties of Benzotrifluoride"

Temaet i avhandlingen er knyttet til studier av kjemiske og fysikalsk-kjemiske egenskaper av et relativt lite kjent oppløsningsmiddel, benzotrifluorid. Dette er en fluorinert aromatisk forbindelse som er lett å rense, er meget stabil, har en utpreget evne til ikke å trekke til seg vann og er et glimerende oppløsningsmiddel for en rekke organiske forbindelser. Benzotrifluorid synes å ha noen unike egenskaper for bruk innen syntese og spektroskopi, særlig på grunn av sin lave giftighetsgrad. Forskjellige spektroskopiske metoder, røntgenkrystallografiske studier samt anvendelse av teoretiske modeller er benyttet for å beskrive de spesielle egenskapene av dette oppløsningsmiddelet.

Personalia:
Stepan Alexandrovich Boitsov er født i 1975 og oppvokst i St. Petersburg i Russland. Han har tidligere utdanning som biofysiker fra Statens Tekniske Universitet i St. Petersburg og tok M.Sc.-graden i uorganisk kjemi ved Universitetet i Bergen i 1998. Han ble deretter dr.grads-student ved Kjemisk Institutt, UiB. Han er fra 1. september ansatt som forsker i analytisk kjemi på Havforskningsinstituttet i Bergen.

Tidspunkt og sted for disputasen:
30.08.2002, kl. 10.30, Auditorium II, Realfagbygget, Allégt. 41.

Kontaktpersoner:
Stepan Boitsov, Havforskningsinstituttet, tlf. 55 23 85 00 (eksp.), epost: Stepan.Boitsov@student.uib.no
Informasjonsavdelingen v/ mediekontakt Morten Steffensen, tlf. 55 58 90 35 (a), e-post: morten.steffensen@info.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.