Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2001

NY DOKTORGRAD

Edelløvskoger i Hordaland

   
Cand. real. Per Arild Aarrestad disputerer 14. desember for dr. scient. graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

"An ecological investigation of broad-leaved deciduous forests in Hordaland county, western Norway".

Avhandlingen gir en beskrivelse av vegetasjon, klima og jordsmonnsfaktorer i biologisk interessante edelløvskoger dominert av ask, hassel, alm og lind - fra kystnære områder til indre deler av Hardangerfjorden. Dette er til dels sjeldne og truede skogtyper som på grunn av sine krav til et varmt klima og næringsrikt jordsmonn her har noen av sine nordligste utposter i Europa. Arbeidet er basert på et detaljert studie av ulike plantesamfunn og miljøfaktorer for å belyse sammenhengen mellom vegetasjonens sammensetning og miljøet. Videre er forekomst av flere edeløvskogsarter analysert langs viktige økologiske gradienter.

Personalia:
Per Arild Aarrestad er født i 1953 på Karmøy og oppvokst i Volda på Sunnmøre. Han tok cand. real. eksamen i botanikk ved Universitetet i Bergen i 1985, der han også ble ansatt som Universitetsstipendiat. Senere har han arbeidet ved Skogforsk og Høgskulen i Sogn og Fjordane. Siden 1994 har han vært ansatt som forsker ved Norsk institutt for naturforskning i Trondheim.

Tidspunkt og sted for disputasen:
14.12.2001, kl. 10.15, Auditorium 2, Realfagbygget, Allégt. 41.

Kontaktpersoner:
Per Arild Aarrestad, tlf. 73 80 15 57
Informasjonsavdelingen v/ mediekontakt Anette W. Petersen, tlf. 55 58 90 34 (a),e-post: anette.petersen@info.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.