Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2001

NY DOKTORGRAD

Virtuelt seismisk nettverk

   
Cand.scient. Lars Ottemöller disputerer 28. september for dr.scient.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

«Contribution to the improvement of earthquake observation»

Temaet for første del av avhandlingen er knyttet til utviklingen av et virtuelt seismisk nettverk. Det er et nytt konsept hvor moderne kommunikasjons- og IT-teknologi anvendes for rask innsamling av seismiske data og automatisk beregning av størrelse og senter av jordskjelv. Andre del av avhandlingen benytter seismiske data i et studium av jordskorpestrukturen i Norge, mens tredje del undersøker fysiske egenskaper og tektoniske forhold i Mexico og Mellom-Amerika basert på seismiske nettverk-data. Doktorgradsarbeidet er et viktig bidrag i bestrebelsen på å redusere jordskjelvskatastrofer.

Personalia:
Lars Ottemöller er født og oppvokst i Tyskland. Våren 1996 avsluttet han laveregrads-studier i geofysikk ved Universitetet i Münster. Samme år begynte han å studere ved Universitetet i Bergen og tok cand.scient. eksamen i seismologi ved Institutt for den faste jords fysikk våren 1998. Under doktorgrads-studiet har han deltatt i utviklingen av programpakker for analyse av jordskjelv, som brukes ved flere seismologiske observatorier over hele verden. Videre har han undervist ved internasjonale opplærings kurs i anvendt seismologi og arbeidet med Norsk Nasjonalt Seismisk Nettverk som opereres av Universitetet i Bergen.

Tidspunkt og sted for disputasen:
28.09.2001, kl. 1000, Auditorium 2, Realfagbygget, Allégt. 41.

Kontaktpersoner:
Lars Ottemöller, tlf. 55 58 34 53, epost: Lars.Ottermoller@ifjf.uib.no
Informasjonsavdelingen v/ mediekontakt Anette W. Petersen, tlf. 55 58 90 34 (a),
epost: anette.petersen@info.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.