Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2000

NY DOKTORGRAD

Design av datastøttet læringsmiljø

Førsteamanuensis Lars Vavik disputerer 10. januar for dr. polit ved Universitetet i Bergen med avhandlingen
"Facilitating Learning with Computer-Based Modeling and Simulation Environments".
Avhandlingen er knyttet til utviklingen av informasjonsteknologiske læremidler basert på modellering og simulering. De forskningsmessige spørsmål blir belyst ut fra tre ulike perspektiv:
Et atferdsvitenskapelig perspektiv, innrettet mot designprosessen, med studier av relasjonen mellom teori for design og effekter av deres faktiske tilpasninger i praksis.
Et designteoretisk perspektiv, innrettet mot analyse av de teoretiske og metodiske begrunnelser for design av et læringsmiljø basert på modellering og simulering.
Et designteknisk perspektiv, innrettet mot termer som beskriver en overgripende arkitektur og en struktur av domenespesifikke komponenter.

Personalia:
Lars Vavik er født i 1946. Vavik er nå førsteamanuensis ved Høgskolen Stord/Haugesund. Han har etter et forskningsopphold ved Stanford University i California 1982/83, finansiert av Norges Forskningsråd, arbeidet med spørsmål knyttet design, utvikling og evaluering av læringsmiljø basert på informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Arbeidet er bl.a. knyttet til Institutt for Informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

Tidspunkt og sted for disputasen:
10.01.2000, kl. 13.15, Auditoriet i Ulrike Pihls hus, Professor Keysersgt. 1.

Kontaktpersoner:
Lars Vavik, tlf. 53491379, epost: lars.vavik@hsh.no
Informasjonskonsulent Rønnaug Tveit, tlf. 55 58 90 43 (a), tlf. 55 12 56 91 (p), epost: ronnaug.tveit@info.uib.no