Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2000

NY DOKTORGRAD

Den varme kunnskapen

Cand. polit. Ove Sandell disputerer 5. april 2000 for dr. philos.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:
"Den varme kunnskapen."
Avhandlingen intenderer å skulle kunne synliggjøre ikkeverbaliserte og/eller ikkefokuserte deler av læringen som finner sted innenfor grunnutdanning vernepleie, med oppmerksomheten rettet mot veiledet praktisk læring, og med et spesielt søkelys mot tiltak som vil kunne fremme læringen forut for, underveis og etter fullførte praksisperioder. Forestillinger, synspunkt og perspektiv som belyser problemstillingen, er blitt tilført teoretiske perspektiv. Målsettingen vil være kunnskapsgenerering for bedre å kunne forstå læringen som finner sted, og for senere å kunne fatte grunngitte valg på rammeplannivå.
Utgangspunktet har vært veiledet praktisk læring og hva som kan læres i praktisk samarbeid med erfarne yrkesutøvere i praksisperiodene. Fokus har vært rettet mot erfaringsbasert yrkesutøvelse og refleksjon over utført faglighet. Forskningsanliggendet har vært å skulle sette ord på fenomenet den varme kunnskapen ved hjelp av erfaringsbaserte studier og teoretiske overveielser. Den varme kunnskapen er nær knyttet til det autentiske i møte mellom mennesker som samhandler nært i utviklingen mot ønsket yrkeskompetanse der dialog med klienter, pårørende, praksisveileder og andre yrkesutøvere samt erfaringsbasert selvrefleksjon i og over faglig yrkesutøvelse, vil være et varemerke.

Personalia:
Ove Sandell er født i Vennesla kommune, Vest-Agder, i 1950. Han ble cand. polit. ved Universitetet i Oslo i 1983, og har siden 1975 arbeidet som lærer på ulike skoletrinn; siden 1988 som høgskolelektor ved grunnutdanning vernepleie ved Høgskolen i Østfold.

Tidspunkt og sted for disputasen:
05.04.2000, kl. 10.15, Auditoriet Christiesgt. 12

Kontaktpersoner:
Ove Sandell tlf. 69 30 30 63 (a), 69 31 56 61 (p), e-post Ove.Sandell@hiof.no
Informasjonskonsulent Rønnaug Tveit, tlf. 55 58 90 43 (a), tlf. 55 12 56 91 (p), epost: ronnaug.tveit@info.uib.no