UNIVERSITETET I BERGEN


NY DOKTORGRAD


 

Kommunikasjon med pasienten

Cand.philol. og cand. med. Rolf Wynn disputerer 18. september for dr.art.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

«Provider-patient interaction. A corpus-based study of doctor-patient and
student-patient interaction.»

Legers samtaler med pasienter er sentrale i arbeidet med å finne rett diagnose og gi rett behandling. I denne studien fokuseres det på språklige fenomener i en samling norske og britiske lege-pasient samtaler samt i en samling medisinstudent-pasient samtaler. Doktoranden har fokusert på de områdene i samtalene hvor det ofte oppstår kommunikasjonsvansker. Han har spesielt studert hvordan spørsmål blir stilt og besvart, hvordan partene avbryter hverandre og på hvilke måter temaet røyking behandles. Doktoranden diskuterer hvilke samtalestrategier som typisk velges av leger, av studenter og av pasienter. Han forsøker å forklare hvorfor forskjellige strategier blir valgt og han undersøker hvilke resultater som oppnås ved bruk av de forskjellige samtalestrategiene.

Personalia:
Rolf Wynn er født i Oslo 26. oktober 1968. Han ble cand.philol. i 1993 og cand. med. i 1995. Han var universitetsstipendiat fra 1995 til 1998. Han er nå turnuslege ved Nordland Sentralsykehus, medisinsk avdeling.

Tidspunkt og sted for disputasen: Fredag 18. september kl. 10.15. Sydneshaugen skole, Aud. B, Sydnesplassen 9.
Prøveforelesning: Torsdag 17. september kl. 16.15. Sydneshaugen skole, Aud. B, Sydnesplassen 9.

Kontaktpersoner:
Turnuslege Rolf Wynn, tlf. 75 53 40 00Ý (kontaktes på personsøker via sentralbord)
Informasjonskonsulent Rønnaug Tveit, tlf. 55 58 90 43 (a), tlf. 55 12 56 91 (p)