UNIVERSITETET I BERGEN


NY DOKTORGRAD

Klimavariasjoner i det nordøstlige Atlanterhav

Cand. scient. Øystein Godøy disputerer fredag 20. november for dr.scient.- graden ved Universitet i Bergen med avhandlingen:

Climatic variability in the Nordic Seas

Global oppvarming og klimavariasjoner er tema som har fått stor oppmerksomhet de siste årene. Et utgangspunkt for studier av klimavariasjoner er instrumentelle observasjoner av meteorologiske og oseanografiske parametre. Daglig og årlig variasjon i eksempelvis temperatur er en velkjent svingning i klima. I avhandlingen undersøkes det om svingninger, med tidsskala lengre enn et år, kan påvises i Barentshavet, Grønlandshavet og Norskehavet. Endringer over tid i energiutvekslingen mellom hav og atmosfære og atmosfærens sirkulasjonsmønster er også studert. Hensikten med studiet har vært å få økt innsikt i eksisterende klimavariasjoner i et område som kan ha betydning for globale klimaforhold.

Personalia:
Øystein Godøy er født i Ålesund. Han ble i 1991 cand. scient. i meteorologi ved Geofysisk Institutt, Universitetet i Bergen. I 1991 ble han tatt opp som dr. scient.- student ved samme institutt. Siden juni 1994 har han vært ansatt som forsker ved Det norske meteorologiske institutt i Oslo.

Tidspunkt og sted for disputasen: Fredag 20 november, kl.12.15., Geofysisk Institutt, Allégaten 70, Auditorium i Østfløyen.

Kontaktpersoner
Professor Tor Gammelsrød, Geofysisk Institutt, tlf.5558 2695(a).
Informasjonskonsulent Rønnaug Tveit, tlf. 55 58 90 43 (a).