UNIVERSITETET I BERGEN


NY DOKTORGRAD

Acylalenes kjemiske egenskaper

Cand. scient. Marcel Sandberg (28) disputerer fredag 13. mars for dr.scient. graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

On the Chemical Reactivity of Acylals

Sandbergs avhandling tar for seg et reaksjonsstudium av acylaler, som er en type forbindelser som har funnet anvendelse innen flere områder av medisinen. Polymere acylaler inngår blant annet i kontrastmidler, som brukes til undersøkelse av indre organer hos mennesker. I avhandlingen er det gjort rede for resultatene fra en mengde reaksjoner som er utført for å kartlegge acylalenes kjemiske egenskaper. Resultatene diskuteres på bakgrunn av forbindelsenes struktur. Avhandlingen bidrar således til en mer omfattende forståelse av en forbindelsesklasse som har stor nytteverdi innen syntetisk organisk kjemi.

Personalia
Marcel Sandberg er født i St. Gallen, Sveits. Han påbegynte sine studier ved Universitetet i Bergen i 1988 og avla i 1994 cand.scient. eksamen ved kjemisk institutt. Han ble i 1994 opptatt som dr. scient. student ved Universitetet i Bergen med støtte fra Norges forskningsråd og Nycomed Imaging. Han har siden januar 1998 vært ansatt som forsker ved avdeling for organisk syntese, SINTEF, Oslo.

Tidspunkt og sted for disputasen: 13. mars kl. 10.30 i Realfagbygget, Auditorium 2.

Kontaktpersoner:
Cand. scient. Marcel Sandberg, tlf. 22 06 73 00
Informasjonskonsulent Morten Steffensen, tlf. 55589035