UNIVERSITETET I BERGEN


NY DOKTORGRAD

Engelske adverbsformer

Førsteamanuensis Lise Opdahl disputerer fredag 29. mai for dr.philos.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

LY or zero suffix? A study in variation of dual-form adverbs in present-day English

Avhandlingen undersøker faktorer som kan ha innflytelse på valg av form for en del adverb som i dagens engelsk kan brukes både med og uten endelsen -ly. Undersøkelsen er basert på løpende tekst og resultater fra spørreskjema, og omfatter britisk så vel som amerikansk engelsk. Materialet viser at både sosiologiske og lingvistiske faktorer spiller inn, og at det dessuten i en del tilfelle er forskjell mellom britisk og amerikansk språkbruk. Avhandlingen er den første vitenskapelige studie av dette spørsmålet, og resultatene vil ha interesse for alle som studerer engelsk eller underviser i faget, da den gir ny informasjon om et problem som er omtalt i praktisk talt alle engelske grammatikker og bøker med råd om engelsk språkbruk.

Personalia
Lise Opdahl er født i Trondheim. Hun er cand. philol. fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis i engelsk språk ved Engelsk institutt, Universitetet i Bergen. Hun har hatt forskningsopphold ved flere engelske og amerikanske universiteter.

Tidspunkt og sted for disputasen: Sydneshaugen skole, Aud. B, Sydnesplass 9, 29. mai kl. 10.15.

Kontaktpersoner:
Førsteamanuensis Lise Opdahl, tlf. 55 58 23 72/55 58 23 60 (a), tlf. 55 12 05 71 (p).
Informasjonskonsulent Rønnaug Tveit, tlf. 55 58 90 43, tlf. 55 12 56 91 (p).