UNIVERSITETET I BERGEN


NY DOKTORGRAD

Flerfasestrømning i porøse media

Cand. scient. Hege Urkedal (28) disputerer fredag 19. juni for dr. scient.graden  ved  Universitetet i Bergen med avhandlingen

Design of Multiphase Flow Experiments

Urkedals  avhandling  omhandler  beskrivelse  av flerfasestrømning i porøse media. For å kunne beskrive egenskapene til det porøse media så utfører en laboratorieeksperimenter på prøver fra reservoarbergartene. Disse eksperimentene har blitt designet for å gi best mulige data for videre analyse. Avhandlingen viser at med en god eksperimentell design, så kan strømningsegenskapene til det porøse mediet bestemmes svært nøyaktig ved en invers tolkningsmetode.  Arbeidet  er  en  del  av  programmet System and Parameter Identification ved Rogalandsforskning og det er betalt av Norges Forskningsråd.

Personalia
Hege Urkedal er fra Vatne i Møre og Romsdal. Hun ble i 1991 utdannet ingeniør  ved Bergen  Ingeniørhøgskole og i 1994 avla hun cand. scient. eksamen  i  fysikk  ved Universitetet i Bergen. Hun ble  da ansatt ved Rogalandsforskning i Stavanger. I 1995 ble hun tatt opp som dr. scient. student ved Universitetet i Bergen, og knyttet til reservoargruppen ved Fysisk Institutt. Fram til sommeren 1995 oppholdt hun seg ved Texas A&M University i College Station, Texas.

Tidspunkt og sted for disputasen:

Kontaktpersoner:
Cand. scient. Hege Urkedal, tlf. 55 54 3864
Informasjonskonsulent Morten Steffensen, tlf. 55 589035 (a)