UNIVERSITETET I BERGEN


NY DOKTORGRAD

Velferdsløsninger i arbeidslivet

Cand. polit. Jon M. Hippe disputerer lørdag 27. september for dr. philos. graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

Bargaining, Politics and Solidarity: A Different Story? A Study of Employment Relations and Occupational Welfare in Norway.

Avhandlingen tar for seg hvordan tjenestepensjoner og andre frivillige og forhandlingsbaserte velferdsløsninger i arbeidslivet har utviklet seg. Hvordan samspillet er mellom disse «private» ordningene og de offentlige velferdsordningene i Norge, og hva som kan forklare at bedrifter i dag tilbyr denne typen avlønning til sine ansatte. Hippe konkluderer med at tradisjonelle forestillinger om private velferdsordningers marginale rolle i den norske velferdsstaten bør revurdere s. Hippe viser til at private og offentlige ordninger vokser parallelt og at det i dag er en vekst i de private ordningene.

Personalia:
Jon M. Hippe er konserndirektør i Storebrand. Avhandlingen ble til mens han var forsker i FAFO. Han har også bak seg et opphold som visiting scholar ved Harvard University i U.S.A.

Tidspunkt og sted for disputasen:
27. september, kl. 10.15, Ulrike Pihls hus.

Kontaktpersoner:
Cand. polit. Jon M. Hippe, tlf. 22296884 (a), 90610979 (mobil)
Informasjonskonsulent Morten Steffensen, tlf. 55589035 (a), 55200291 (p)