UNIVERSITETET I BERGEN


NY DOKTORGRAD

Utfordringer i omstillingspolitikken

Cand.polit Eli Janette Fosso (34) disputerer den 7. november for dr.polit-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

Industristeders arbeidstilbud og generasjoners forhold til utdanning, arbeid og sted - eksempelet Årdal

Avhandlingen tar opp viktige spørsmål knyttet til omstillingsarbeidet på ensidige industristeder. Med utgangspunkt i en kritisk holdning til tradisjonelle økonomisk-geografiske problemstillinger, og til et nasjonalt omstillingsarbeid basert på en foretaksrettet næringspolitikk, retter Fosso søkelyset mot omstillingsproblematikken gjennom en analyse av de livsmuligheter og begrensninger som fire generasjoner av unge har hatt og har på ensidige industristed er. Hovedvekten er lagt på å få fram endringer i utdanningens, arbeidets og stedets betydning over tid og generasjoner. Både teoretisk, metodisk og empirisk diskuteres og analyseres problemstillinger knyttet til hvordan utdanningens, arbeidets og stedets betydning skapes, vedlikeholdes og endres i et industrisamfunn. Analysen viser at utviklingen av ensidige industristeder ikke kan behandles som rene økonomiske omstillingsprosesser, men at omstillingsarbeidet i langt større grad enn hittil må relateres til rådende meningsstrukturer og sosiale praksiser i lokalsamfunnet.

Personalia
Eli Janette Fosso er født i Bergen, men oppvokst i Kvam. Hun tok cand.polit. graden i 1989. Hun har siden 1989 arbeidet som vitenskapelig assistent og stipendiat ved Institutt for geografi, Universitetet i Bergen. Hun er nå amanuensis ved sam me institutt.

Tidspunkt og sted for disputas:
7. november kl 13.15. i Ulike Pihls Hus

Kontaktpersoner:
Cand.polit. Eli Janette Fosso tlf. 55 95 96 54 (a)/ 55 18 10 48 (p)
Informasjonskonsulent Morten Steffensen tlf. 55 58 90 35 (a)