UNIVERSITETET I BERGEN


NY DOKTORGRAD

Kompetanse i å undervise i skriftlig engelsk

Cand. philol. Ion Drew (47) disputerer den 12. desember for dr. art. graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

Future Teachers of English: A Study of Competence in the Teaching of Writing

Avhandlingen er et studium av lærererstudenters kompetanse i å undervise i skriftlig engelsk. Den fokuserer på en del sentrale variabler som påvirker denne kompetansen og hvordan disse står i forhold til hverandre. Slik sett er den og en kommentar på hele utdanningssystemet rundt skriftlig engelsk. Det viser seg at lærererstudenters skriftlige prestasjoner og holdninger til undervisning er sterkt preget av deres erfaringer og den utvikling de tidligere har gjennomgått som elever. Kvalitetssikring av undervisning i grunnskolen og den videregående skolen er derfor helt sentral for prestasjonene senere på et høyere nivå. Det etterlyses en tydeliggjøring av skriftspråkets hensikt i lærerutdanningsstudier i engelsk og i fagplanene for grunnskolen, samt en klarere relasjon mellom det studentene lærer og praktiserer i lærerutdanningen i forhold til skriving, og det elevene lærer og praktiserer i klasserommet.

Personalia
Ion Drew er oppvokst i England. Han flyttet til Norge i 1976 og arbeidet ved Førde Ungdomsskole fra 1980 til 1991. Drew ble cand. philol. i 1993 og har siden 1991 arbeidet som høgskolelektor i engelsk ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.

Tidspunkt og sted for disputasen:
Auditorium 1, Jusbygget, 12. desember kl.10.15.

Kontaktpersoner:
Høgskolelektor Ion Drew tlf. 57 67 63 52 (a) / 57 67 19 43 (p)
Informasjonskonsulent Rønnaug Tveit, tlf: 55 58 90 43 (a) / 55 12 56 91 (p)