Universitetet i Bergen


NY DOKTORGRAD

Utvikling av kveiteoppdrett som næring

Cand. scient. Ivar Holmefjord (38) disputerer 5.juli 1996 for dr. scient.graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

Intensive production of Atlantic halibut juveniles
(Intensiv yngelproduksjon av atlantisk kveite)

Nøkkelen til videre utvikling av kveiteoppdrett som næring, vil være å etablere en kontrollert og forutsigbar yngelproduksjon. Denne produksjonen må bygge på et tilstrekkelig kunnskapsgrunnlag for hvert av de essensielle delområdene innen en slik produksjon. Denne avhandlingen omfatter oppbygging av slik kunnskap for ulike områder som stamfiskhold, eggproduksjon, miljøforhold og tidlig fôring av kveitelarver. Ut fra det kunnskapsnivå en har opparbeidet innen hvert område, legges det spesielt vekt på hvordan denne kunnskapen skal kunne utnyttes praktisk i videreutviklingen av en kontrollert produksjon av kveiteyngel.


Personalia:
Ivar Holmefjord er oppvokst i Eikelandsosen, Hordaland, og utdannet som cand. scient. i fiskeribiologi/akvakultur ved Institutt for Fiskeribiologi, Univ. i Bergen i 1986. Han har vært ansatt i AKVAFORSK (Institutt for akvakulturforskning) siden 1984, der han har arbeidet bl. a. med kveite ved avdelingen på Sunndalsøra, og det er dette arbeidet som danner grunnlaget for avhandlingen.

Tidspunkt og sted for disputasen: 5. juli kl. 10.00, Stort auditorium, Høyteknologisenteret


Kontaktpersoner:
Professor Terje Refstie, tlf. 71 69 25 77
Informasjonskonsulent Morten Steffensen, tlf. 55 58 90 35 (a)/ 55 20 02 91 (p)