Universitetet i Bergen


NY DOKTORGRAD

Tykktarmskreft og kirurgi

Cand. med. Robert Bergamaschi disputerer 19. januar 1996 for den medisinske doktorgrad ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

Surgical strategies in the treatment of colorectal cancer

Nå som før må man ofte legge ut tarmen hos pasienter med tykktarmskreft, men i løpet av de siste 10 år har det vært gjort betydelige fremskritt når det gjelder utviklingen av kirurgiske teknikker for behandling av tykktarmskreft.

I dag finnes det kirurgiske metoder som kan brukes for å unngå utlagt tarm uten å øke forekomsten av komplikasjoner. Dette gjelder pasienter som blir operert for å fjerne tykktarm- og endetarms-kreft. I tillegg kan metodene benyttes for å lindre plager knyttet til kreftsykdommen hos pasienter som av ulike grunner ikke kan bli operert. Kirurgens rolle er å velge den kirurgiske teknikk som best passer den enkelte pasient med det for øye å unngå ethvert unødvendig funksjonstap. Arbeidet utgår fra Kirurgisk institutt ved Haukeland sykehus, Service de Chirurgie ved Universitetet i Strasbourg og Universitetet i Angers, Frankrike med professor Odd Søreide som veileder.

Personalia
Robert Bergamaschi er født i Italia og har medisinsk utdannelse fra Universitetssykehuset i Starsbourg. I perioden 1988-91 arbeidet han i Norge ved Haukeland sykehus og ved Kysthospitalet Hagavik. Han reiste tilbake til Frankrike i 1991, men er nå tilbake i Norge for å arbeide her.

Tidspunkt og sted for disputas: 19. januar kl. 10.15, Store auditorium, Sentralblokken, Haukeland sykehus

Kontaktpersoner:
Cand.med. Robert Bergamaschi, tlf. 55 32 05 21
Informasjonskonsulent Morten Steffensen, tlf. 55 58 90 35 (a)/ 55 20 02 91 (p)