Universitetet i Bergen


NY DOKTORGRAD

Databasert bildeanalyse i pasient-diagnostikken

Cand.med. Arvid Lundervold disputerer 24. mai 1995 for den medisinske doktorgrad ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

Multispectral analysis, classification and quantification in medical magnetic resonance imaging

Lundervold har gjennom flere år arbeidet med datamaskin-basert statistisk bildeanalyse og mønstergjenkjenning i såkalte multispektrale MR-bilder. Dette har muliggjort at flere normale vevstyper og enkelte sykelig forandrede vevstyper kan gjenkjennes i de avbildede organer eller organavsnitt. Metodeutvikling og tilhørende datamaskinprogrammer kan brukes til støtte i pasient-diagnostikken ved at normal og patologisk anatomi kan kvantifiseres og visualiseres. I samarbeid med fysikere og psykologer har Lundervold også vært med å etablere funksjonell hjerneavbildning på MR-maskinen ved Haukeland sykehus.

Personalia
Arvid Lundervold er født i Oslo i 1952 og tok sin cand. mag. grad i matematikk og senere medisinsk embedseksamen ved Universitetet i Oslo. Han har arbeidet ved Rikshospitalet, Norsk Regnesentral og de siste to år ved Gruppe for medisinsk bildeanalyse og moenstergjenkjenning, Fysiologisk institutt, Universitetet i Bergen med professor Torfinn Taxt som veileder.

Tidspunkt og sted for for disputasen: 24. mai 1995 kl. 10.15. Auditorium I, De prekliniske institutter

Prøveforelesninger: Samme sted, 23. mai 1995, kl. 14.15 - 16.00.
Selvvalgt emne: "Use of prior information in diagnostic MR acquisition and image analysis".
Oppgitt emne: "Future perspectives on clinical use of MR techniques".

Kontaktpersoner
Cand.med. Arvid Lundervold, tlf: 55 20 63 53 (a), (p) 56 30 55 74 (p)
Informasjonskonsulent Morten Steffensen, tlf. 55 58 90 35 (a)/ 55 20 02 91 (p)